onsdag 19 januari 2011

Mormorsrutor


På tal om mormorsrutor som jag tidigare skrivit om , så har faktiskt min mormor virkat denna pläd för ganska länge sen. En faslig röra av olika restgarn. Jag har inte gillat denna speciellt mycket.


Men en sån här Cascais scarf från Odd Molly kan jag tänka mig att försöka virka. Vi får se hur det blir. Svårt att välja antal färger och vilka färger.
Fick idén och tips från Josanne här

2 kommentarer:

 1. Tack för att du visade pläden! Trots att det bara gjorde färgvalen ännu svårare... :o) Jag kan bara inte bestämma mig men ska försöka klura färdigt i dag och köpa garn innan veckan är över. Har du lyckats få till vilka färger du vill ha?
  Ha en bra dag! KRAM!

  SvaraRadera
 2. Josanne: ÅH Nä, det det har jag inte. Jättesvårt. har inte ens bestämt vilket slags garn. Ull (varmt men lite stickigt) eller bomull (svalt men inte lika snyggt) eller nåt akrylaktigt. ?? Jag är mycket för "kamuflagefärger" lite grönaktigt och så, men det blir nog inte så snyggt.
  Kanske nåt som liknar detta på denna länken:
  http://drommarochlycka.blogspot.com/2009/07/mormorsrutor.html Men det blir nog för blekt. Kanske fem olika färger i alla fall. Oj vad svårt. Kanske lättare om man går in i en garnaffär och kollar.
  kram

  SvaraRadera