onsdag 29 februari 2012

zoya

Var vecka är det nåt mysko skit som händer men denna vecka så har allt varit lugnt. Förra veckan fick hon nåt som likande blandning av köldkramp o glas i tassen, vet fortfarande inte riktigt vad det var men det var i det frsika benet o inte det opererade bakbenet så hon tvingades ta sig hem stödjandes på det opererade. Sen fortsatte benet rycka o ha sig nästan hela kvällen och tendenser även dagen efter.
jag vet knappt hur många gånger jag ringt djursjukhuset i desperat kris den senaste tiden.
På fredag är det i alla fall 9 veckor sen hon opererades, och man kan börja pusta ut sägs det. Hoppas hoppas att det nu bara blir bättre, och att musklerna blir starkare på sjuka sidan.
Kram till alla

söndag 12 februari 2012

Zoya-inlägg..depp

För två veckor sen hade Zoya svullna påsar runt ärret, och nu har det kommit en ny och nu är det ändå 6 veckor sen operationen. Det tar 8-12 veckor innan det anses va läkt inne i leden. Jag börjar tycka att detta är så hopplöst nu. Här ser man vid pilen denna mysko utbuktning.  Ibland tvingas man tydligen operera ut metallsakerna som man satt in om hunden får inflammationer.
Det kommer jag inte att utsätta Zoya för. Ingen ny operation på en så gammal hund.... Ganska ledsen är jag...  Vi kämpar på med sakta rehab-träning, går i backar, går bara långsamt i skritt, ökar sträckorna för var vecka, går i åttor, går på water-treadmill,  massage, stretching.....har lagt ut ac 20 000 kr själv för det som försäkringen inte täckte.  Och detta är ändå inget mot tanken på att vi kanske får låta henne somna in om nu inte detta funkar.   Jag vill att det ska bli bättre ....NU.... Men det blir sällan som man vill.
Förlåt för sorgligt och deppigt inlägg
Här har i alla fall natt kommit riktig snö, den första ordenliga denna vinter här i Lund.

lördag 4 februari 2012

Zoya-inlägg forts...

Det var ingen större fara med de där svullna påsarna jag skrev om i förra inlägget. Det var ingen infektion , bara sårvätska
Zoya har nu börjat igen med Water-treadmill (vattentrask), och jag hållerr på med allehanda sjukgymnastiska övningar t ex massage, böja-sträcka leden, lägga lite av hennes egen tyngdpunkt över på den opererade sidan, gå i åttor, gå upp o nerför små backar etc.  Här är en bild över hur man gör vid en sån här TTA-operation. Ganska avancerat, man blir lätt nervös att nåt ska krasa sönder sig.
Det bli mer o mer en hundblogg det här , men jag skriver vad jag tycker känns lite viktigt för tillfället.

Här är så kallt så man knappt vet vad man ska ha på sig när man sitter still inomhus. Ytterkläder nästan.
Nu ska jag snart kolla på denna filmen. Jim M. har varit en stor idol och jag är fortf väldigt förtjust i Doors musik. Ja jag vet att jag är gammal som en dinosaurie!